Orice infectie in organism pune in pericol viata pacientului, chiar si o “simpla” infectie dentara asa cum le place pacientilor sa o clasifice chiar inainte de a ajunge la clinica de urgente stomatologice sector 6. Adevarul este ca infectiile dentare necesita tratament adecvat pentru a nu se transforma intr-o adevarata tragedie.
Cum se manifesta infectiile dentare si cum pot fi recunoscute? Foarte simplu! In cazul infectiilor dentare, pacientii simt cum le vajaie capul, simt o durere foarte puternica si chiar pulsativa care nu cedeaza indiferent de medicamentele analgezice pe care le iau, nu pot dormi, nu pot manca si de cele mai multe ori au jumatate de falca umflata, dar nu neaparat.
Infectia dentara si abcesul dentar – cele mai des intalnite motive pentru care pacientii se prezinta la clinica de urgente stomatologice din sector 6
Abecesul dentar este una din cele mai des intalnite tipuri de infectie dentara pentru care cei mai multi pacienti se prezinta la medic, insa mai ales dupa ce au incercat toate leacurile babesti posibile, chiar si dupa ce au luat un antibiotic fara sfatul specialistului de la farmacie si nu se dovedeste a fi eficient. Abcesul dentar este o infectie dentara ce poate fi tratata usor in cadrul cabinetului de stomatologie Plazadent.ro pentru a nu se ajunge la extractii dentare.
De cele mai multe ori, medicii aleg sa dreneze puroiul si infectia care se formeaza in jurul dintelui pentru a scapa pacientul de durere si de problemele ce pot sa apara din cauza infectiei, dar pot alege si alte tratamente stomatologice in regim de urgenta, urmate desigur de un tratament cu antibiotice la domiciliu. Infectia dentara este una dintre cele mai des intalnite urgente medicale stomatologice cu simptomatologie precum tumefactie, durere radanta si colectie purulenta in zona afectata.
Extractii dentare | urgente stomatologice sector 6 | Plazadent.ro
Factorii care sunt implicati in aparitia abcesului dentar includ caria, traumatismele, igiena dentara necorespunzatoare sau tratamentele stomatologice care sunt incorect efectuate. Depunerea placii bacteriene si a tartrului creste cantitatea de bacterii care devin patogene si duc la aparitia infectiilor.
Complicatiile abcesului sunt severe, uneori chiar cu risc vital. Daca nu este tratat in mod corespunzator, abcesul poate extinde infectia in zonele invecinate, la alti dinti, la sinusuri sau la oasele maxilare, dar si in organism, determinand infectii pulmonare, osoase sau cardiace.