Cu toate ca majoritatea medicilor stomatologi, cum sunt cei de la clinica Elveto Dent incearca sa salveze toti dintii pentru a nu ajunge la extractii dentare in sectorul 4, exista situatii in care acestea reprezinta ultimele solutii in ceea ce priveste anumiti dinti foarte afectati si pentru a elimina infectia din cavitatea bucala.
Aceasta interventie ce consta in indepartarea unui dinte bolnav poate fi realizata numai intr-un cabinet stomatologic, cum este si ImplantologieSector4.ro, din echipa caruia fac parte medici dentisti cu diferite specializari, de la endodontie pana la chirurgie dento-alveolara sau chirurgie maxilo-faciala.
Cele mai des intalnite situatii in care sunt necesare extractiile dentare sunt: infectia dentara, aglomararea dentara, unele tratamente ortodontice, pentru a permite alinierea corecta a dintilor, sau in cazul copiilor, cand unii dinti de lapte nu cad pentru a face loc dintilor permanenti.
Riscurile extractiei dentare
La fel ca in cazul oricarei interventii, chirurgicale sau nu, extractiile dentare prezinta si ele anumite riscuri pentru pacienti. De exemplu, daca pentru o extractie este folosit clestele exista posibilitatea sa se produca o ischemie superficiala (care poate creste riscul de necroza si posibilitatea unei infectii severe). De asemenea, si aleveolita uscata sau umeda (osteita alveolara) poate aparea, aceasta provocand dureri acute.
In plus, unele interventii chirurgicale realizate intr-o clinica stomatologica din sectorul 4 sau oricare alt cabinet pot declansa o infectie ce poate patrunde in sistemul sangvin, in principal din cauza numeroaselor bacterii din cavitatea bucala.
Extractii dentare in sectorul 4 | Clinica stomatologica din sectorul 4 | ImplantologieSector4.ro
Complicatii ale unei extractii dentare
Chiar daca extractiile dentare sunt o procedura simpla si usoara, exista posibilitatea in unele cazuri sa apara si complicatii, mai ales din cauza existentei unor factori precum tesuturi de sustinere puternice, morfologie radiculara dificila, o coroana dentara fragila sau carii profunde, dinti sensibili in urma unui tratament ortodontic.
Astfel ca exista complicatii care pot aparea in timpul procedurii de extractie – lezarea sau luxarea dintilor adiacenti, a unei punti dentare sau implanturi, fracturarea dintelui, vatamari produse sinusurilor, daune produse unor terminatii nervoase ceea ce duce la o paralizie a fetei, temporara sau partiala, fracturarea maxilarului – si complicatii care pot aparea dupa efectuarea interventiei – infectie, osteita alveolara, sangerare excesiva, tumefactie, inflamare si febra.