Hidroizolatie
Sistemul de hidroizolatie de tip monostrat este unul dintre cele mai simple metode de impiedicare a patrunderii apei sub forma de vapori sau in stare lichida catre spatiile interioare ale unei cladiri. Putem intalni acest procedeu atat in cazul acoperisurilor terasa, circulabila sau necirculabila, la subsoluri, fundatii sau spatii adiacente cladirilor. Pentru a avea un bun rezultat al acestei lucrari, trebuie sa urmam cateva etape esentiale:
- Pregatirea suportului
In acest caz, suportul este placa de beton, daca vorbim de acoperis, deci planseul de peste ultimul nivel al cladirii, ori peretele, daca dorim sa punem izolatie pe un perete supus unor riscuri de umiditate. Pentru aceasta, trebuie ca suportul sa capete aderenta, iar suprafata sa fie complet plana si fara denivelari. Se va aplica o sapa de egalizare, in strat subtire, iar pentru terase, aceasta va da si o panta, pentru scurgerea apelor pluviale.
- Aplicarea amorsei
Aplicarea unui strat suplimentar este necesara pentru o si mai buna uniformizare a suprafetei suport, iar pentru aceasta se va folosi o amorsa cu bitum tip solvent, ce se poate aplica prin pulverizare, ori manual, cu pensula.
- Montarea gurilor de scurgere
Urmatorul pas este amplasarea uneia, sau mai multor guri de scurgere, ce vor drena apele pluviale acumulate pe terasa cladirii. Acestea vor fi conduse mai departe prin sisteme speciale de drenare.
- Aplicarea hidroizolatiei
Hidroizolatia se va monta pe toata suprafata planseului, avand grija ca un jurul gurilor de scurgere sa nu existe discontinuitati, pe unde s-ar putea infiltra apa. Aceasta poate fi de tip membrana bituminoasa, ori de tip polimer, lichida.
In final succesul oricarei lucrari sta in priceperea lucratorilor si in experienta acestora. Daca vrei sa nu risti si iti doresti o interventie de calitate acceseaza site-ul hidroizolatii-conduraru.ro, unde firma Conduraru Grup iti pune la dispozitie o echipa de profesionisti capabili sa iti ofere cele mai bune servicii in materie de constructii.