Afacerile din domeniul distributiei sau care detine si aceasta activitate in portofoliul lor se confrunta cu numeroase provocari, atat care tin de activitatea de zi cu zi – cum ar fi gestionarea stocurilor – cat si provocari care apar in domeniu, ca urmare a evolutiei si inovatiilor continue.
De aceea, implementarea unui soft de distributie, care sa contribuie la imbunatatirea si eficientizarea proceselor specifice este necesar.
Ce este, mai exact, un soft de distributie?
Software-ul de distributie este un tip de aplicatie dezvoltata special pentru industria de productie si distributie. Software-ul este conceput pentru a ajuta producatorii sa gestioneze si sa ruleze totul, de la controlul inventarului si procesarea comenzilor pana la contabilitate, gestionarea lantului de aprovizionare, vanzari, asistenta pentru clienti si gestionarea relatiilor cu acestia, precum si gestionarea financiara.
Altfel spus, un astfel de program de distributie este o solutie all-in-one conceputa pentru integrarea si actualizarea usoara a informatiilor, ce poate fi accesat in toate departamentele relevante, deoarece are rolul de a sincroniza toate datele importante ale afacerii, inclusiv calendarul si alte termene esentiale si masuri de succes.
Soft de distributie | program de distributie | AttoSoft.ro
Cum poate fi de ajutor un soft de distributie?
Acest soft de distributie mai este cunoscut si sub denumirea de sistem ERP si poate fi utilizat pentru a planifica cererea cu ajutorul analizei predictive. Acest lucru asigura o achizitie precisa, evitand cheltuielile inutile sau epuizarea stocurilor. Solutia mentine un proces de vanzare axat pe client prin intermediul unui software configurabil, ceea ce demonstreaza ca solutia poate fi personalizata in functie de nevoile companiei, astfel de sisteme putand fi gasite in magazinul online AttoSoft.ro.
De asemenea, sistemele ERP de distributie permit furnizarea de servicii catre clienti oriunde s-ar afla acestia, de pe orice dispozitiv (computer, tableta, smartphone). Acest lucru duce la cresterea vanzarilor, deoarece nevoile clientilor pot fi satisfacute in timp util, iar urmarirea tendintelor de vanzari construieste loialitatea clientilor.
Pe langa reducerea la minimum a timpului pierdut, actualizarile ERP in timp real ofera acces rapid la informatii foarte precise. Prin accelerarea accesului la informatii si procese, software-ul ERP ajuta la implementarea celor mai bune practici de afaceri. Ca urmare, compania isi sporeste competitivitatea si se poate concentra pe planul de crestere.