Comertul este una dintre cele mai dezvoltate arii de activitate, prin urmare nevoia de a dezvolta programe si instumente care sa faciliteze desfasurarea si gestionarea acestuia a dus la aparitia unui soft retail.
Exista companii care se ocupa special cu dezvoltarea si imbunatatirea unor astfel de soft-uri, pe care ulterior le pun la dispozitia clientilor sai. Un astfel de dezvoltator si furnizor de servicii este si CaseDeMarcat.eu, care detine in portofoliul sau aproape toate tipurile de aparatura fiscala, servicii conexe si chiar soft-uri dezvoltate pentru mai multe tipuri de activitati, cum este cea de retail, restaurante sau chiar service-uri auto.
Care este rolul softului retail?
Soft-ul pentru retail este utilizat, in special, pentru o eficientizare a activitatii comerciale. Astfel ca, prin simpla scanare a produselor vandute, acestea sunt inregistrate intr-o baza de date, iar bonul eliberat de casa de marcat este dovada cumpararii si achitarii produselor de catre clienti.
Cum multe magazine, mici sau mari, au nevoie sa si cantareasca anumite produse, acestia folosesc cantare electronice comerciale. Acestea reprezinta o fuziune intre o casa de marcat si un cantar electronic, iar cu ajutorul unui soft retail instalat, produselor – fructele si legumele – care sunt cantarite li se calculeaza automat si valoarea, care apare atat pe bonul fiscal, fiind totodata si inregistrata in sistem.
Soft retail | Cantare electronice comerciale | CaseDeMarcat.eu
Care sunt avantajele oferite de soft retail?
In termeni populari, softul de retail poate fi denumit si program de gestiune pentru o activitate comerciala. Acest program destinat magazinelor care vand produse, in special alimentare, ofera o multime de avantaje antreprenorilor care detin aceste afaceri. Printre cele mai importante sunt si:
-
un control mai eficient al stocurilor – deoarece toate produsele vandute sunt inregistrate de catre soft, este foarte usor sa se tina evidenta stocurilor acestora;
-
rapoartele necesare sunt mai accesibile – aceste rapoarte se refera atat la fisa clientilor – cu produsele, cantitatea si sumele cheltuite – cat si la bonurile fiscale, facturile sau chitantele ori registrele de casa emise;
-
permite controlarea mai multor puncte de lucru in acelasi timp – aceasta fiind o problema pentru antreprenorii cu mai multe puncte de lucru, dar care nu au un soft de retail.